Golf

Las Colinas
Las Colinas
La Finca, hål 3
La Finca, hål 3

Las Colinas

En av de finare banorna i närheten. En bana med rätt mycket vattenhinder, oerhört vacker och alltid i toppskick! Den dyraste banan att spela på, men väl värd sitt pris.

Las Ramblas, La Finca,

Lo Romero, Villa Martin.

En har en ravin som följer dig längs nästan samtliga hål (därav namnet, Las Ramblas). På La Finca är det ankorna som följer dig och tigger lite av din golfmacka. På Lo Romero längtar du antingen tills du kommer till 18:e green, eller så fruktar du greenen, som ligger på en liten ö. Och på den allra äldsta golfbanan Villa Martin har du sällskap av de tjattrande gröna papegojorna i olivträden. 

Länkar till var du bokar de olika banorna hittar du här:

Boka nedanstående banor på: 

https://www.imastergolfbooking.com/en/quara

  • Las Ramblas. 
  • La Finca. 
  • Villa Martin

Boka Las Colinas på:
https://www.imastergolfbooking.com/en/colinas

Boka Lo Romero på:
https://www.loromerogolf.com

Boka nedanstående banor på:
https://www.imastergolfbooking.com/en/irm 

  • Alhama Signature
  • La Torre
  • Hacienda Riquelme
  • El Valle
  • Mar Menor
  • Saurines

Vattenland

Om barnen vill ha omväxling från havsdopp finns det flera vattenland och upplevelseparker i närheten att besöka. Bilden ovan är från Terra Mitica.

Terra Mitica är det största vattenlandet och upplevelseparken ca 1 timmes bilfärd från Torrevieja. Här kan man roa sig absolut hela dagen. 

https://www.terramiticapark.com/en/Ca 2 km från våra hus ligger Aquopolis i Torrevieja. Vattenrutschbanor, vattenlek och picknick för alla. 

https://torrevieja.aquopolis.es/?lang=enCykling

Sedan ett par år tillbaka är det många cyklister som hittat hit för att träna, motionera, eller bara för att njuta av området från cykelsadeln.

Via länken nedan kan du hitta flera olika cykelvägar.
https://www.wikiloc.com/wikiloc/find.do?q=torrevieja

Vill du inte ta din egen cykel med hit kan du enkelt hyra här:
https://murciabikehire.co.uk/

Bloggare som skriver om fina cykelrundor runt Torrevieja är:
https://www.helenaenqvist.se/bloggensbasta/cykling-i-torrevieja/


Andra trevliga saker att göra...

VINRUNDA
Det odlas mycket vin i trakterna häromkring. En dagstur med bil till de närmsta områdena Yecla och Jumilla är trevligt. Provsmakningar och visningar kan du boka på flera olika vingårdar och att köpa med sig går alldeles utmärkt.

GOCART
Det finns flera banor i närheten. Den närmsta ligger på vägen mot Zenia, ca 5 km från husen.

MORGONPROMENAD LÄNGS HAVET
När solen stiger upp över horisonten är det alldeles underbart att stå på stranden och göra solhälsningen! Fram och åter till La Mata är ca 6 km, och därefter smakar frukosten ännu bättre!

SJÖRÖVARÖN TABARCA
Utanför Santa Pola ligger den lilla ön Tabarca, en gång tillhåll för sjörövare, sägs det. Du kan ta båten från Torreviejas hamn (ca 1 timmes båtfärd), eller från Santa Pola (25 minuters båtfärd). Bada i små vikar och ät en lunch på någon av restaurangerna.

LA MANGA & CARTAGENA
La Manga betyder armen, och landstungan som omsluter Mar Menor ser just ut som en smal arm. En trevlig dagsutflykt, som förutsätter bil. Staden Cartagena är en historiskt intressant stad, som du kan besöka på samma utflykt. Både bad och historia på en och samma dag!

KITESURFING
Vid Santa Pola är vindarna exceptionellt bra för kitesurfing och under blåsigare dagar syns surfarnas segel i mängder vid stränderna där.

SURF & SUP
Precis nere på stranden vid våra hus håller Torrevieja Surf till. Här kan du hyra både Sup´s (stand up paddel) och surfingbrädor, och även få lektioner.