Pura Vida strandbar
Vela Beach - goda pizzor
Barlovento - bäst för fisk

Längs strandpromenaden, bara nerför backen och till vänster, ligger flera bra restauranger och barer. 

På stranden hittar du barerna ESTEFI och LA PURAVIDA som båda har öppet till långt in på nätterna från påsk till oktober. Här äter du en enklare strandlunch eller tar en drink på kvällen.

Första restaurangen på strandpromenaden är LA FUSIÓN, och här är maten en bra mix av sushi, grillat och asiatiskt. 

Burgarrestaurangen B 3 BURGER ligger vägg i vägg med La Fusión och här kan du få en snabbare middag eller lunch. Hamburgarna grillas över öppen eld och deras pommes frites är absolut hemmagjorda.

Nästa restaurang är VELA BEACH, och här får man faktiskt de godaste pizzorna. La Diavola (med extra tillägg av mycket färsk vitlök och kapris) är en höjdare! Men deras kött och fiskrätter är fantastiskt fina här och paellan super!

Om du sedan vandrar vidare längs stranden mot La Mata ca 1 km så kommer du till  restaurangen ALMA. Här har de ibland speciella avsmakningsmenyer som är goda, men allt annat de serverar är av väldigt bra kvalitet. Trendigt, både i mat och inredningsväg med både pool på utedäcket och bar på taket.

God och enkel spansk tapas finns på restaurang VALDES precis före Alma. Härifrån kan du också hämta hem, om ni vill ha en alldeles egen tapasbuffé på takterrassen.

Går du istället till höger nerför backen ligger en av Torreviejas bästa fiskrestauranger här, precis vid stranden. BARLOVENTO heter restaurangen och hela inredningen, både ut och invändigt påminner om ett sjörövarskepp. Deras uteterrass vid havet är härlig en kväll. Prova deras saltinbakade fisk!

I pinjeparken ligger en annan restaurang med båttema - QUEEN MISSISIPPI. Den ligger längst upp i parken och ser faktiskt ut som om en hjulångare från amerikanska södern som strandat här. Deras trendiga utebar BUDDHA LOUNGE har goda drinkar och lite enklare smårätter. Trevlig promenad dit längs havet och upp genom pinjeparken.

Går du istället uppför backen och till höger kommer du till en hel massa restauranger med allehanda menyer. Här finns egentligen allt för alla! Bara att välja vad du är sugen på! Indisk god mat får du på MY DREAM i denna restauranglänga. 

Vill du ta dig in till Torreviejas strandpromenad eller centrum finns här en uppsjö av restauranger. Längs strandpromenaden är EL MUELLE bra, LAS COLUMNAS en väldigt bra fiskrestaurang och SUNSET BEACH även den med mycket bra meny. Vid konserthustorget ligger trendiga RAME med goda cocktails och spännande smårätter. Vid hamnen ligger BIANCO SEA CLUB och här kan man slappa vid poolen och sedan äta gott. Glöm inte att ta en sväng inom CASINOT - en av de äldre byggnaderna i Torrevieja. Här kan du få lite goda tapas eller bara en kaffe.

Under sommarmånaderna måste du nästan alltid boka bord i förväg om ni är många. Sök på nätet så hittar du de olika restaurangernas egna sidor med menyer och telefonnummer.